Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2023

Gösterim: 838

Ders Seçimleri Hakkında

Ders Seçimleri Hakkında
Öğrencilerin ders seçimi yaparken aşağıdaki durumları dikkate alması gerekmektedir; 

1) 2. sınıfta yalnızca 1 adet seçmeli ders seçilecektir.

2) 3. sınıfta 1 seçmeli ve 1 Üniversite Seçmeli Ders (USD) seçilecektir. İngilizce programda okuyan öğrenciler 2 seçmeli ders seçecektir. (Alan dışı seçmeli ders seçilmemelidir.)

3) 4. sınıf öğrencilerinden  geçen sene  Alan Dışı Seçmeli ders almayan öğrenciler USD dersi seçmelidir. Alan Dışı Seçmeli ders alıp başarısız olan öğrenciler Proje Yönetimi dersini almalıdır. (3. Sınıf öğrencirleri Proje Yönetimi dersini seçmemelidir!)

4) 4. sınıfta 4 Seçmeli ders seçilecektir.

5) Yaz stajını yapan öğrenciler Staj dersleirini seçmelidir. Staj yapmayan öğrenciler Staj dersini seçmemelidir. (İlk stajını yapan öğrenciler Staj I, ikinci stajını yapan öğrenciler Staj II dersini seçmelidir.

6) Farklı sınıflardan ders seçen öğrenciler (örneğin 2. ve 3. sınıftan) dersleri ilk defa alıyorlar ise çakışmaya dikkat etmelidir.

7) İş Sağlığı ve Güvenliği dersini, dersi hiç almamış olan ve alttan alan 4. sınıf öğrencileri seçmelidir.

     a) 2021 girişli ve 2021-2022 ders müfredatına tabi olan öğrenciler kesinlikle seçmemelidir.

     b) 2020 girişli İngilizce ve Türkçe Programlarına kayıtlı  kayıtlı 3. sınıf öğrencileri için ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. 

8) https://mdbf.bandirma.edu.tr/tr/bil-muh/Sayfa/Goster/Ders-Planlari-14630 linki üzerinden bölüm ders planlarına erişebilirsiniz. Her öğrenci kayıt yılı ile ilgi olan ders planından sorumludur. (Örn. 2021 kayıtlı öğrenci 2021-2022 ders planından sorumludur.) Bu durum Yatay veya Dikey geçiş yapan öğrenciler için değişebilir.

9) Mühendislik tasarımı dersini  2. dönem Bitirme Projesi dersini alabilecek olan öğrenciler seçmelidir. Her bölüm hocamız için ders ve kontenjan tanımlanmıştır. Kontenjanlar dolmadan kontenan artımı olmayacaktır.

10) Çap ve Yandal öğrencilerine ait ders planlarına https://mdbf.bandirma.edu.tr/tr/bil-muh/Sayfa/Goster/CIFT-ANADAL-ve-YANDAL-ICIN-UYGULANACAK-DERS-PLANLARI-16326 linkinden ulaşılabilir. Çap ve Yandal öğrencileri kendi ders planlarının dışında bölüm dersi seçmemelidir.

Yukarıdaki durumlarla ilgili problem yaşayan öğrenciler danışman hocalarıyla iletişime geçmelidir. Bölüm ile ilgili duyuruları takip etmek ve sorularınızı sormak için Bilgisayar Mühendisliği Telegram grubuna katılın.

Link : https://t.me/+ZlNA5CnTjChlODlk