Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2019

Gösterim: 798

Sanayiye Lisansüstü Çözüm

"Balıkesir sanayisi, üniversiteler ve sanayi ve ticaret odaları arasında imzalanan protokol ile sorunlarına çözüm bulacak."

Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Balıkesir Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası arasında lisansüstü tez çalışmalarına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

 

İmza törenine Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Serel, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu ve Ticaret Borsası başkanı Faruk Kula katıldı. Törende ayrıca Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk ile Balıkesir(Küsi) Kamu Üniversitesi Sanayi İşbirliği Temsilcisi ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Feyzullah Temurtaş, Teknokent Müdürü Doç. Dr. Murat Erhan Balcı hazır bulundular.

Üniversite - sanayi iş birliği kapsamında; Balıkesir’de değişik alanlarda faaliyet gösteren işletmelerin sorunlarının üniversite bünyesindeki enstitülerde yürütülen lisansüstü tez çalışmaları kapsamında çözümüne katkı sağlanmasını amaçlayan protokol sürdürülebilir üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanması, işletmelerin sorunlarına üniversite ile birlikte çözüm üretilmesinin teşvik edilmesi planlanıyor.

 

Bu kapsamda Lisansüstü eğitim gören öğrencilerin proje ve tez konularında sanayi ihtiyacını karşılamaya yönelik konulara yönlendirilmesi planlanmaktadır.

 

SanayiGazetesi haber linki için tıklayınız.