Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2022

Gösterim: 768

Bir Yazılım Mühendisi Ne İş Yapar?

 

 

Yazılım mühendisi; telekomünikasyon, bankacılık, sağlık, otomotiv, lojistik gibi çeşitli sektörlerde kullanılan yazılım sistemlerinin tasarımı, üretimi ve işletilmesinde görev alan kişidir. Talep edilen yazılım ürünüyle ilgili analiz, tasarım, uygulama geliştirme, programı test etme ve bakım işlerini yürütür.

Yazılım mühendisliğini tercih edenlerin fen ve matematik alanlarına ilgi duyan, mantık yürütebilme, ekip çalışmasına yatkınlık, ikna yeteneği kuvvetli, yeni fikirlere ve gelişime açık olma gibi özelliklere sahip olması beklenmektedir.

Yazılım Mühendisliği bölümünden mezun olan öğrenciler; uygulama programcısı, bilişim teknolojileri uzmanı, iş analisti, sistem analisti, sistem mühendisi, tasarım mühendisi, veritabanı yöneticisi, bilgi güvenliği uzmanı, mobil programlama, web tasarım ve program uzmanı gibi pozisyonlarda geniş bir iş yelpazesine sahip olacaklardır. Bilgisayarın kullanıldığı herhangi bir endüstri dalında, sistem ve bilgisayar ağları konularında çağdaş bilgilere sahip ve yazılım alanında herhangi bir ölçekte proje tasarımı yapabilecek, bu projeleri uygulamaya geçirebilecek, test ve entegrasyon adımlarını başarıyla gerçekleyebilecek özelliklere sahip olup, bu alanda çalışan çeşitli kurum ve kuruluşlarda iş imkanı bulabileceklerdir.