Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2024

Gösterim: 122

Genel Bilgiler

Yazılım Mühendisliği, alanında temel mühendislik bilim ilkelerini konu alan, teorik ve uygulamalı yazılım mühendisliği eğitimini lisans düzeyinde vermeyi amaçlayan bir bölümdür. Bölümümüz, 2020 yılında kurulmuş olup eğitim kalitesini ve araştırmalarını sürekli olarak artırmaktadır. İlk öğrenci alımlarını 2020 yılında yapmıştır. Bu çerçevede, Yazılım Mühendisliği Bölümü 1 profesör, 4 doçent, 4 doktor öğretim üyesi, 5 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 14 öğretim elemanı ile yazılım mühendisliği anabilim dalında eğitim vermektedir.

Bölümümüzde temel mühendislik kavramlarının yanında yazılım geliştirme süreçleri, algoritmalar, veri yapıları, bilgisayar ağları ve güvenlik, yapay zekâ ve makine öğrenimi konularında eğitim-öğretim verilmektedir. Dört yıllık eğitim programını başarı ile tamamlayan öğrencilere Yazılım Mühendisi diploması verilir. Teorik dersler laboratuvar uygulamaları ile desteklenmektedir. Mezuniyet için ayrıca toplam 40 iş günü staj zorunludur. 

Bölümümüz mezunları yazılım geliştirme, veri analitiği, yapay zekâ ve makine öğrenimi, bilgi güvenliği ve ağ yönetimi gibi alanlarda faaliyet gösteren firmalarda çalışmaktadırlar. Ar-Ge faaliyeti gerektiren her türlü sahada görev alabilecek kapasiteye sahip olan mezunlarımız, hem ulusal hem de uluslararası şirketlerde iş imkânına sahiptir. Yazılım mühendisliği mezunlarımız, Google, Microsoft, IBM, Amazon, TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN ve benzeri prestijli kuruluşlarda çalışma fırsatı bulmaktadırlar. Ayrıca, üniversitelerde ve araştırma merkezlerinde akademik kariyer yapma imkânına da sahiptirler.