Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2024

Gösterim: 208

Genel Bilgiler

Bölümümüz, 2019-2020 öğretim yılında Türkçe programına ilk öğrencilerini kabul etmiş olup, 2020-2021 öğretim yılında İngilizce programında da öğretime başlamıştır. Hali hazırda, bölümümüz Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki programla öğretime devam etmektedir.

Bilgisayar Mühendisliği İngilizce Program ders planları Türkçe program ile aynı olup, eğitim dili %100 İngilizcedir. İngilizce programdaki öğrencilerimizin, zorunlu olarak bir sene İngilizce Hazırlık sınıfında okumaları ve başarılı olmaları gerekmektedir. İsteğe bağlı olarak, İngilizce programdaki öğrencilerimiz güz dönemi başında yapılan muafiyet sınavına katılabilirler. Bu sınavdan başarılı olan öğrencilerimiz, doğrudan 1. sınıfa başlayabilirler. Fakültemizin diğer bölümlerinde olduğu gibi, Türkçe programımızda da isteğe bağlı hazırlık sınıfı mevcuttur. Ancak, Türkçe program öğrencilerimiz için hazırlık sınıfında başarılı olma şartı aranmaz.

Bölüm öğrencilerimiz, 1. sınıfta aldıkları temel bilimsel derslerin yanı sıra, ileriki dönemlerde alacakları İleri Programlama, Veri Yapıları, Elektronik, Mantık Devreleri, Veritabanı Yönetimi, Algoritmalar, Veri İletişimi, İşletim Sistemleri gibi birçok ders ile Bilgisayar Mühendisliği için gerekli temelleri oluşturmaktadırlar. Ayrıca, teorik derslerin yanı sıra laboratuvar uygulamalarına da önem verilmekte ve öğrencilerimize edindikleri bilgileri uygulama fırsatı sağlanmaktadır.

İki dönemden oluşan toplam 40 günlük zorunlu stajlar ile öğrencilerimizin kamu ve özel sektör hakkında bilgi edinmesi ve tecrübe kazanması amaçlanmaktadır. Bölümümüz, 3 Doçent, 7 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi ile öğretime devam etmektedir. Bölümümüzde, Bilgisayar Yazılımı, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Bilimleri ve Siber Güvenlik olmak üzere dört anabilim dalı mevcuttur.