Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2022

TEKNOFEST İÇİN HAVACILIK VE UZAY TOPLULUĞU ÖĞRENCİLERİMİZ, ALÇAK VE ORTA İRTİFA OLMAK ÜZERE İKİ FARKLI ROKET HAZIRLIYOR

Teknofest’de yarışmak üzere iki farklı kategoride hazırlanan iki takım Havacılık ve Uzay Topluluğu öğrencilerinden oluşuyor. Roket yarışması kapsamında Alçak İrtifa (1500 metre) Roket yarışmasında, danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Onursal Çetin’in yaptığı “Nova Rocket Team”, Orta İrtifa (3000 metre) Roket yarışmasında, danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Adem Dalcalı’nın yaptığı “Süpernova Rocket Team”, üniversiteyi temsil edecekler.

Projeye Üniversite Merkez Yerleşkesi merkezi derslikte kurulan roket atölyesinde başlayan ve sonrasında salgın nedeniyle 2 hafta süreyle çalışmalarını evlerinden sürdüren takımları, yarışmanın ‘Ön Tasarım’ aşamasını başarı ile geçtiler. Alçak İrtifa kategorisinde “Nova Rocket Team” toplam 177 takımdan, Ön Tasarım Rapor aşamasını geçen 127 takım içerisinde yer aldı. Orta İrtifa kategorisinde ise “Supernova Rocket Team” toplam 158 takım içerisinde, Ön Tasarım Rapor aşamasını geçen 103 takımdan biri oldu.