- ANA SAYFA
- Program Çıktıları
Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2024
Gösterim: 244
Program Çıktıları
1. Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında, matematik ve fen bilimleri konularında yeterli bilgi birikimi; bu bilgi birikimini kullanarak karmaşık mühendislik problemleri için çözüm üretebilme ve bilgisayarla hesaplama yeteneği
2. Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında karmaşık problemleri tanımlama, uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçip, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını da gözeterek uygulama, matematiksel ilişkileri kurma ve çözme becerisi
3. Elektrik-Elektronik Mühendisliği çalışma alanına giren bir karmaşık süreci, sistemi veya cihazı gelecekteki gereksinimleri karşılayacak biçimde gerçekçi kısıtlarla ve koşullarla tasarlayabilme yeteneği.
4. Elektrik-Elektronik Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin tespiti ve çözümü için, tahmin ve modelleme de dahil olmak üzere, son teknoloji cihaz ve araçları seçme, kullanabilme ve bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde sürece dahil edebilme yeteneği.
5. Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanına özgü araştırma konularının incelenmesi için literatür araştırması yapabilme, pratik uygulamalar tasarlayabilme, gerçekleştirebilme, veri toplama ve sonuçları yorumlayabilme yeteneği.
6. Mühendislik uygulamalarının BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında, evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi sahibi olabilme; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkında olabilme yeteneği.
7. Mühendislik meslek ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk hakkında bilgi ve hiçbir konuda ayrımcılık yapmadan, tarafsız davranma ve çeşitliliği kapsayıcı olma konularında farkındalık.
8. Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında ve çok disiplinli takımlarda (yüz yüze, uzaktan veya karma) liderlik edebilme, sorumluluk alabilme ve bireysel çalışabilme yeteneği.
9. Hedef kitlenin çeşitli farklılıklarını (eğitim, dil, meslek gibi) dikkate alarak etkili sunum hazırlayabilme, sunabilme, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, açık ve anlaşılır talimat verebilme ve alabilme yeteneği.
10. Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgiye sahip olabilme; girişimcilik, yenilikçilik, sürdürülebilir kalkınma hakkında farkındalığa ve bilgiye sahip olabilme yeteneği.
11. Bilgiye erişebilme, gelişen teknolojiyi takip edebilme ve hayat boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkında olabilme yeteneği.