Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2022

TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Çağrıları Başvuruya Açıldı!

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2022 yılı 1. dönem çağrısı başvuruya açıldı!

TÜBİTAK 2209-A Programı ile üniversitede öğrenim görmekte olan ön lisans veya lisans öğrencilerinin üniversitelerden bir akademik danışman eşliğinde araştırma yapmaya teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. İlgili öğrenciler hazırladıkları araştırma projeleri ile 20 Mayıs 2022 – 20 Haziran 2022 (17.30) tarihleri arasında TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden programa başvuru yapabileceklerdir.

Proje kapsamında, önlisans ve lisans öğrencisinin/öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı giderleri için hibe desteği sağlanmaktadır. (2022 yılından itibaren maksimum destek tutarı 6000 TL'dir.)

Ayrıntılı bilgi için linkte yer alan çağrı duyurusunu inceleyebilirsiniz.

TÜBİTAK 2209-B Programı ile üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans veya lisans öğrencilerinin, sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Program kapsamında öğrencilere üniversitelerden bir akademik danışmanla birlikte Ar-Ge/tasarım merkezi/teknoparklar veya 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren sanayi kuruluşları bünyesindeki yerleşik sermaye şirketlerinde görevli bir sanayi danışmanı rehberlik yapabilecektir. İlgili öğrenciler, sanayiye yönelik araştırma projeleri ile 20 Mayıs 2022 – 20 Haziran 2022 (17.30) tarihleri arasında TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden programa başvuru yapabileceklerdir.

Proje kapsamında, önlisans ve lisans öğrencisinin/öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği  makine/teçhizat, sarf malzemesi, kırtasiye giderleri, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için destek sağlanmaktadır. (2022 yılından itibaren maksimum destek tutarı 7500 TL'dir.)

Ayrıntılı bilgi için linkte yer alan çağrı duyurusunu inceleyebilirsiniz.