Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2024

Ufuk Avrupa Temiz Hidrojen Ortaklığı HYSouthMarmara Hidrojen Vadisi Projesi kapsamında, Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Hidrojen Vadisi Projesi çalıştayı gerçekleştirildi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin paydaşlarından olduğu Ufuk Avrupa Temiz Hidrojen Ortaklığı HYSouthMarmara Hidrojen Vadisi Projesi kapsamında Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Hidrojen Vadisi Çalıştayı proje paydaşları, sektör temsilcileri ve akademisyenlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Çalıştayda, Akıllı Ulaşım Sistemlerinin de geleceğini şekillendirecek en önemli alternatif enerji kaynaklarından birisi olan Yeşil Hidrojen’in geleceği, ulaştırma sektörü ve diğer sektörler üzerindeki olası etkileri, teknik değerlendirmeler, politikalar, uygulama örnekleri ve tecrübe paylaşımları hakkında paneller gerçekleştirildi.

Çalıştaya üniversitemizi temsilen Gönen Jeotermal Enstitüsü Müdürü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. İsmail KOÇAK, Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı ve BAUSMER Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Caner Pense, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sabri Alkan, Bilimsel ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zafer MAŞLAKCI ve Öğretim Görevlisi Fuat Berke GÜL katılım sağladı.