Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2024

Gösterim: 52

Genel Bilgiler

Yükseköğretim Kurulu (YÖK); 2016 Mayıs ayında 8 alanda 8 üniversiteyi ihtisas üniversitesi olarak belirlemiştir. Bu kapsamda, üniversitemiz de Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında çalışma yapmak üzere ihtisas üniversitesi olarak belirlenmiştir. Üniversitemiz diğer eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanında özellikle ihtisas alanı olan Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında yoğunlaşmış ve birçok çalıştay ve faaliyet gerçekleştirmiştir. Yine bu kapsamda üniversitemizde 15 Kasım 2017 tarihinde Resmî gazetede yayınlanan 30241 numaralı yönetmelik ile “Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi” açılmıştır. Üniversitemiz, YÖK tarafından verilen ihtisaslaşma misyonu kapsamında yeni hedeflerini BAUSMER aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Kurulduğu günden bu yana BAUSMER Müdürlüğü Prof. Dr. Mehmet TEKTAŞ tarafından yapılmaktadır.

2016 yılı itibariyle Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ve Öncelikli Alan Araştırma Görevlisi kadrolarında istihdam edilen personel AUS alanlarında uzmanlaşmaları amacıyla, YÖK tarafından uygun görülen üniversitelere lisansüstü eğitim almak üzere görevlendirilmiştir. Söz konusu personelin eğitimlerini başarıyla tamamlaması neticesinde, 2020 yılı Mart ayından itibaren kurumumuza geri dönüşleri başlamıştır. Bugüne kadar, ÖYP kapsamında görevlendirilen 4 personelimiz kurumumuza dönüş yapmış ve çalışma alanlarına uygun fakülte ve MYO’larda göreve başlamıştır. Diğer Araştırma Görevlisi bir personelimiz ise ÖYP kapsamında görevlendirildiği kurumda Doktora eğitimine devam etmektedir.

BAUSMER, AUS Laboratuvarı, Fen Bilimleri Enstitüsü Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri ABD ve MDBF Ulaştırma Mühendisliği kapsamında görev yapmakta olan mevcudumuz Prof. Dr. Mehmet TEKTAŞ, Dr. Öğretim Üyesi Caner PENSE ve Araş. Gör. Şerife Gülsüm DEMİR’dir. İdari personelimiz bulunmamaktadır.