Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024

Marmara Üniversitesi VeNIT Lab tarafından 3.sü düzenlenen "Bağlantılı Araçlardan Otonom Araçlara: Akıllı Ulaşım Sistemleri Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi VeNIT Lab tarafından 3.sü düzenlenen "Bağlantılı Araçlardan Otonom Araçlara: Akıllı Ulaşım Sistemleri Çalıştayı" ve bu yıl ilk defa düzenlenen "Ufuk Avrupa Projeleri Çalıştayı" etkinlikleri kapsamında davetli konuşmacı olan üniversitemiz BAUSMER Müdürü Prof. Dr. Mehmet TEKTAŞ "AUS Akademik Farkındalığı" konulu sunumunu gerçekleştirmiştir.

Prof. Dr. Mehmet TEKTAŞ'ın sunumu, AUS alanında kalifiye insan gücünün ve akademisyenlerin yetiştirilmesinin önemine vurgu yaparak, hem ülkemizde hem de dünyada bu konudaki farkındalığı artırmanın gerekliliğini vurgulamıştır. Sunumda, AUS ekosisteminde yer alan kamu, özel sektör ve üniversiteler dahil tüm aktörlerin kalifiye insan gücüne olan ihtiyacının altı çizilmiş ve üniversitemizin AUS lisansüstü programlarındaki çalışmalar, Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında ülkemizde tek olan TR-Dizin ve Uluslararası indekslerde taranan JİTSA dergimizin yayın istatistikleri, 3.düzenlenen Uluslararası  Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı ve BAUSMER faaliyetleri tanıtılmıştır. Ayrıca, Prof. Dr. Necla TEKTAŞ, Dr.Öğr.Üyesi Caner PENSE, Dr.Öğr.Üyesi Taylan ENGİN, Arş.Gör.Fatih ERGEZER ve Arş.Gör.Şerife Gülsüm DEMİR ’in  AUS Akademik farkındalığına katkısı açıklanmıştır.

Etkinliğin düzenlenmesinde başta Marmara Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Mustafa KURT ve VeNIT Lab Müdürü Sn. Doç. Dr. Müjdat SOYTÜRK olmak üzere emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız.