Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2021

Gösterim: 1281

FAYDALI LİNKLER

W3Schools

(www.w3schools.com)

Web programlamaya ağırlık veren, yazılıma yönelik bir eğitim sitesidir. HTML, CSS, JavaScript gibi front-end ve PHP, ASP gibi back-end eğitimlerinin yanı sıra, veritabanına yönelik SQL, MySQL gibi birçok eğitime sahiptir. JQuery, AJAX, JSON, React, AngularJS gibi kullanışlı birçok eğitimi de bu web dillerine ek olarak barındırmaktadır. Java, Python, C++, C# gibi birçok dili de son zamanlarda eğitimlerine eklemiştir böylece nesne tabanlı dilleri öğrenmek amaçlı da çalışılabilir. Kotlin, Go gibi yeni dillerin de eğitimi sitede bulunmaktadır. Yapay zeka, makine öğrenmesi gibi birçok spesifik konu hakkında da eğitimler vardır. Konuların anlatımının yanı sıra, konu sonlarında bulunan egzersizler ile çevrimiçi derleyiciler kullanılarak hem konuları pekiştirebilir, hem de kendiniz deneme yapabilirsiniz. Sağladığı kütüphane referansları ile her fonksiyonu detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Kendini kanıtlamak isteyenler için ayrıca sertifika hizmeti de vermektedir.

GeeksforGeeks

(https://www.geeksforgeeks.org)

Programlama dilleri, veri yapıları, algoritma analizi gibi bilgisayar bilimlerinin çekirdek derslerini kapsayan konularda hem teorik hem de pratik bilgiler sağlamaktadır. C++, Java, Python gibi diller ve bu dilleri de ilgilendiren meseleler pratik ve teorik olarak ele alınmıştır. Sitede yapay zeka, derin öğrenme gibi çeşitli güncel konularda yayımlanan yazılar da bulunmaktadır, istenilen konularda yazı yazılarak katkı da sağlanabilmektedir. Sitede daha çok mülakatlarda karşınıza çıkabilecek çeşitli problemler ele alınmış olup, bunun yanı sıra bir yazılım mühendisinin bilmesi gereken en temel konular ince ayrıntılarıyla anlatılmıştır. Uzaktan çalışmak isteyenler için çeşitli iş imkanları da sitede paylaşılmaktadır.

HackerRank

(https://www.hackerrank.com)

Hemen hemen tüm yazılım dillerinde ve veri yapıları, algoritmalar gibi birçok alanda yüzlerce ve binlerce çözülmeyi bekleyen algoritmik sorular içeren ve büyüyen bir platformdur. Sağladığı çevrimiçi derleyiciler ile çözüm sunulması istenilen probleme kodunuzla katkıda bulunup sürekli güncel kalabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Puan ve ödül kazanabilir, kendinizi diğer yazılımcılar ile kıyaslayabilirsiniz. Ayrıca verdiği ücretsiz ve çevrimiçi sınavla alınan sertifikalar sayesinde öne çıkabilir, bu sertifikaları iş başvuruları için özgeçmişinize ekleyebilirsiniz.

BTK Akademi

(https://www.btkakademi.gov.tr)

Alanında uzman olan kişilerce anlatılan ve gerek teorik, gerek pratik bilgiler veren yüzlerce kursu BTK Akademi’ de bulabilirsiniz. Bu ücretsiz kurslar sayesinde kendinizi geliştirebilir, birçok alanda uzmanlaşabilir ve ileride oluşacak iş imkanlarını değerlendirebilirsiniz.

Bilgisayar Kavramları

(https://bilgisayarkavramlari.com/)

Temel bilgisayar bilimleri ile ilgili Prof. Dr. Sadi Evren ŞEKER tarafından anlatılan ve veri yapıları, algoritmalar, doğal dil işleme, yapay zeka gibi birçok konuyu içeren sitedir. YouTube kanalında birçok konuda Türkçe anlatım mevcuttur.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) Kursları

MIT üniversitesi bünyesinde anlatılmış olan bazı derslere YouTube kanalı üezrinden erişmek mümkündür.

Algoritmalara giriş:

https://www.youtube.com/watch?v=HtSuA80QTyo&list=PLUl4u3cNGP61Oq3tWYp6V_F-5jb5L2iHb

Bilgisayar bilimlerine ve Python programlamaya giriş:

https://www.youtube.com/watch?v=nykOeWgQcHM&list=PLUl4u3cNGP63WbdFxL8giv4yhgdMGaZNA

C programlamaya giriş:

https://www.youtube.com/watch?v=k6U-i4gXkLM&list=PLo7g9OE1yqEKY4KxAiPpqA9gp7XOcPQ2V

ve birçok kurs kanalda bulunabilir.