Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2024

Gösterim: 292

YMM3222 Mobil Programlama Uygulama Sınavı Tarihi

YMM3222 Mobil Programlama II uygulama sınavı 05.06.2024 tarihinde bir grup ve 06.06.2024 tarihinde iki grup olmak üzere Yüksek Başarımlı Hesaplama Laboratuvarında birinci grup için 11:00-12:00, ikinci grup için 14:20-15:20 ve üçüncü grup için 15:35-16:35 olarak belirlenmiştir. Sınav süresi 1 saattir.

-Öğrencilerin 15 dakika öncesinden laboratuvada hazır bulunması gerekmektedir (talimatlar, sınav kuralları, problemlerin teşhisi vb. için).

-Her grup, ilgili gün ve saatlerde dersi çakışmayan öğrenciler olmak üzere en fazla 30 kişidir.

-Sınav başlamadan önce sınav yönetim programı açılacaktır ve programdaki "Başlat" butonuna tıklanacaktır. Programın linki sınavdan önce öğrencilerle paylaşılacaktır, tüm öğrencilerin bilgisayarına indirmesi gerekmektedir. Programı sınava başlamadan önce açmayan öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

-Program tarafından öğrencinin herhangi bir yapay zeka aracından ya da internetten kopya çektiği tespit edilirse sınav geçersiz sayılacaktır. Öğrencilerin kodlarını herhangi bir yere yüklemelerine gerek yoktur, sınavları bittiğinde programdaki "Bitir" butonuna basılıp yazılan kod programa kontrol ettirilecektir. Sınavı biten ve gözetmen tarafından durumu kontrol edilen öğrenci, ilk 15 dakikadan sonra çıkabilir.

-Sınav esnasında sınav kuralları geçerlidir.

-Sınav konuları: Listeler, ListView, ListView builder, Row, Column, Icon, IconButton,TexField, Stateful Widgets ve ilgili konular olarak belirlenmiştir. Öğrenciler bu konularla ilgili gerekli literatüre hakim olmalıdır. VS Code IDE olarak kullanılacaktır. Derste işlenen bu konulara öğrencilerin sınavdan önce çalışması beklenmektedir ve bildiği kabul edilecektir. Sınavda sıfırdan belli fonksiyonları uygulayan küçük çaplı bir Flutter uygulaması geliştirilmesi istenecektir. Sınav sorusu ve değerlendirme ölçeği öğrencilerle sınav esnasında paylaşılacaktır.

-Sınava 15 dakika önceden gelmeyen öğrencinin sorumluluğu kendisine aittir.