Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2023

Gösterim: 1296

Fakültemizin TÜBİTAK'ın "Alan Bazlı Yetkinlik Analizi" ve Web of Science (WoS) Başarısı

 

TÜBİTAK tarafından üniversitelerin teknoloji alt alanları bazında araştırma performanslarının karşılaştırmalı olarak değerlendirilebilmesini sağlayan ve ilki 2016 yılında yayımlanan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” çalışması yeni dönem verileri ile güncellenerek yayımlandı.

Alan ve üniversiteler bazında en az 6 veriye sahip olanlar için hacim ve kalite eksenlerine sahip yetkinlik grafiklerinin çizildiği raporda 2018 ve öncesi kurulan 200 üniversiteden 177 tanesi değerlendirmeye girebildi. 21 ana araştırma alanı ve 132 alt araştırma alanının dahil edildiği raporda Üniversitemiz, 132 alt alandan 33’ünde yer aldı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bazında değerlendirme yapıldığında, özellikle fakültemizin de katkılarıyla Web of Science (WoS) için “Elektronik Donanım”, “Yapay Zeka” ve “Matematik” alanlarından yüksek başarılar elde edildi. “Elektronik Donanım” alanında 12. Sırada, “Matematik” alanında 46. Sırada, “Yapay Zeka” alanında ise 73. Sırada yer almış bulunmaktayız.

Emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür ederiz.

Üniversitemizin Alan Bazlı Yetkinlik Analizine dair ayrıntılı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.


Fotoğraflar