Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2024

Gösterim: 2329

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Sonuçları (GÜNCEL!)

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Sonuçları açıklanmıştır. Değerlendirmede Ek Madde-1'e göre yapılan başvurular için direkt olarak ÖSYM puanları, Not Ortalamasına göre başvurular için ise %40 ÖSYM puanı katkısı ve %60 Not Ortalaması katkısı dikkate alınmıştır. Kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz. Yedek öğrencilerimiz, asil adayların kayıt yaptırmaması halinde başvurabilirler (lütfen duyuruları takip ediniz).

Aşağıdaki linklere tıklayarak, başvurduğunuz bölümün sonuçlarına ulaşabilirsiniz:

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Elektrik Mühendisliği Bölümü
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Yazılım Mühendisliği Bölümü

 

Kesin kayıt Başlangıç tarihi: 09.09.2024
Kesin kayıt bitiş tarihi: 11.09.2024 
Yedek liste ilan tarihi: 13.09.2024

 

Kayıtlar yüz yüze yapılacaktır.

Kayıt esnasında getrilmesi gereken evraklar:

  1. Not Durum Belgesi (Transkript): (Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren resmi belge, karekodlu ve elektronik imzalı olması gerekmektedir)
  2. Ders İçerikleri (Karekodlu, Elektronik İmzalı) 
  3. Öğrenci Belgesi (Karekodlu, Elektronik İmzalı) 
  4. ÖSYS Sonuç Belgesi (Ek Madde-1 kapsamında başvuracak adaylar için)
  5. Ek Madde-1 Kapsamında daha önce yatay geçiş yapmadığını gösterir belge (Ek Madde-1 kapsamında başvuracak adaylar için)
  6. Disiplin cezası almadığına ilişkin belge (Not ortalamasına göre başvuracak adaylar için)
  7. İkinci öğretimden örgün öğretime başvuran öğrenciler için %10’a girdiğine ilişkin belge (Not ortalamasına göre başvuracak adaylar için)

 

Kazanan öğrencilerimiz, ders aldıkları üniversitedeki derslerin sayılması için muafiyet talebinde bulunabilirler. 

Muafiyet-İntibak Dilekçesi için tıklayınız

 

Tabi olunan müfredat intibak komisyonu tarafınca belirleneceği için öğrencilerin hem 2023-2024 müfredatına hem de 2024-2025 müfredatına göre 2 adet dilekçe doldurmaları gerekmektedir.

 

Yatay geçiş ile kayıt olmaya hak kazanan ve ders muafiyeti talebinde bulunacak olan öğrenciler bu formu doldurup dijital/word formatı halini kayıt işlemleri için Fakültemize geldiklerinde muhendislik@bandirma.edu.tr adresine mail atmalıdır. Form doldurulurken her dersin karşısına yalnızca bir ders yazılmalı ve aynı ders 2 kez kullanılmamalıdır.

 

Kazanan öğrencilerimiz için:

Muafiyet talebinden bulunmak isteyen öğrenciler yatay geçiş yaptıkları bölümün ders planına ve ders içeriklerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirler. Muafiyet talebi yalnızca 1 defaya mahsus olduğundan dikkatli yapılması önem arz etmektedir.