Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2023

7+1 Mühendislik Eğitimi

AMAÇ

• Endüstri ile bağları güçlü, uygulama yeteneği yüksek, üretimde etkin mühendisler yetiştirme hedeflenmektedir.
  • Bunun için, yüksek teknolojik  donanıma sahip, ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda planlama ve tasarım yapmakla birlikte, bizzat işin başında, işi üstlenen ve yürüten nitelikte mühendisler yetiştirmek temel hedeftir.
  • Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, hukukun üstünlüğüne inanan, evrensel ölçekte teorik bilginin yanı sıra, uygulama becerisine sahip, sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve Ar-Ge çalışmalarında başarı ile görev alabilecek, çevreye duyarlı, sosyal, ekonomi ve mesleki etik bilincine, sorumluluğuna ve lider özelliklerine sahip mühendisleri yetiştirmek.

EĞİTİM İÇERİĞİ

• En temel özellik uygulama ağırlıklı bir eğitim verilmektedir.
  • Teorik derslerin yanında hemen hemen her dersin laboratuvar dersi de bulunmaktadır.
  • Uygulama yeteneği yüksek veya geliştirmek isteyen, uygulamalı çalışmalara yatkın, proje ve takım odaklı çalışmalardan hoşlanan öğrenci adaylarının daha çok tercih edebileceği Eğitim-Öğretimdir.
  • İki dönemlik yaz stajına ilaveten 8. dönemde 4 ay boyunca işyerlerinde işyeri eğitimi almakta olan öğrencilerimiz, stajyer mühendis olarak bu işletmelerde eğitim görmektedirler.

AVANTAJLARI

• Uygulamalı derslerin çokluğu,
  • İki yaz dönemi, bir yarıyıl iş yeri eğitimi staj olanağı,
  • Öğrencilere istedikleri yerlerde hem yaz dönemi staj hem de dönemlik iş yeri eğitimi stajı yapma olanağı sunulması,
  • Mezunların dönemlik staj yaptıkları işletmelerde 65%-70% oranında istihdam edilmeleri.