- ANA SAYFA
- Program Çıktıları
Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2024
Gösterim: 215
Program Çıktıları
1- Elektrik mühendisliği disiplinine özgü konular ile fen ve matematik gibi temel bilimlerde yeterli bilgi birikimine sahip olma, teorik ve uygulamalı olarak elde edilen bu bilgileri elektrik mühendisliği özelinde karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
2- Temel bilimlerdeki ve elektrik mühendisliğindeki bilgi birikimlerini kullanarak elektrik mühendisliğindeki karmaşık problemleri BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını gözeterek saptama, tanımlama ve çözme becerisi, bu amaçla farklı analiz ve modelleme yöntemlerini kullanabilme yeteneği.
3- Karmaşık sistemleri, süreçleri, cihazları veya ürünleri gerçekçi kısıtlara ve şartlara dikkat ederek, istenen ve istenecek gereksinimleri karşılayacak biçimde planlama veya tasarlama yeteneği; bunun için modern tasarım tekniklerini kullanma ve uygulama yeteneği.
4- Elektrik mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık sorunların analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçlarını kısıtlamalarını bilerek seçme ve kullanma yeteneği; alana özgü tasarım yazılımları ile bilgi teknolojilerini etkili bir şekilde kullanma yeteneği.
5- Elektrik mühendisliğine özgü karmaşık sorunlar veya araştırma konularını incelemek için deney tasarlama ve yapma, veri toplama, elde edilen sonuçları analiz etme ve yorumlama yeteneği.
6- Mühendislik uygulamalarının BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında topluma, sağlığa, güvenliğe, ekonomiye, sürdürülebilirlik ve çevreye etkileri hakkında bilgi; mühendislik çözümleri hakkında bilgi sahibi olma; mühendislik çözümlerinin yasal sonuçları konusunda farkındalık.
7- Mühendislik meslek ilkelerine uygun davranma, etik sorumluluk hakkında bilgi; hiçbir konuda ayrımcılık yapmadan, tarafsız davranma ve çeşitliliği kapsayıcı olma konularında farkındalık.
8- Bireysel olarak ve disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda (yüz yüze, uzaktan veya karma) takım üyesi veya lideri olarak etkin biçimde çalışabilme becerisi.
9- Sözlü ve yazılı iletişimde gerektiğinde yabancı dili kullanarak ve varsa mesleki farklılıkları dikkate alarak etkili rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlama yeteneği; etkili sözlü iletişim becerileri; net ve anlaşılır talimatlar verme ve alma kabiliyeti.
10- İş hayatındaki pratik uygulamalarla ilgili proje yönetimi, risk yönetimi ve ekonomik yapılabilirlik gibi iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi sahibi olma; girişimcilik ve yenilikçilik konularında farkındalık.
11- Bilinçli bir şekilde yaşam boyu öğrenmeye dair farkındalık; bilgiye erişim, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli olarak güncelleme becerisi.