- ANA SAYFA
- Sıkça Sorulan Sorular
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2023
Gösterim: 1107
Sıkça Sorulan Sorular
GENEL
1. Mazeret sınavına girmek istiyorum, ne yapmam gerekiyor?
- Mazeret sınavına girmek isteyen öğrenci linkteki dilekçeyi doldurup Fakülte Sekreterliğine sınav tarihinden itibaren 5 iş günü içinde teslim etmelidir.
2. Tek ders sınavına kimler girebilir?
- Dönem sonunda bütünleme sınavlarının tamamlanması ve notların ilan edilmesinden sonra internet sayfasından gerekli duyurular yapılacak olup sınava sadece mezuniyet için tek dersi kalmış (staj hariç) öğrenciler girebilir. Birden fazla başarısız veya alınmamış dersi olan öğrenciler tek ders sınavına giremezler. Bir ders ve stajı bulunan öğrenciler tek ders sınavına başvuru yapabilirler.
3. Mezun olana kadar hangi dersleri almalıyım?
- Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olabilmek için toplam 240 AKTS’lik dersten başarılı olunmalıdır. Linkte yer alan sayfada bulunan ilgili ders planlarında bulunan zorunlu ve seçmeli dersleri alan ve başarılı olan öğrenciler bölümden mezun olabilirler.
4. Ders içeriklerine nereden ulaşabilirim?
- Ders içeriklerine ve derslerle ilgili tüm bilgilere linkten ulaşabilirsiniz.
5. Sınavlar, notlandırma, mezuniyet, çift anadal, muafiyet, intibak, vb. gibi konularda bilgiye nereden ulaşabilirim?
- Bu tip bilgiler linkte bulunan yönetmelik ve yönergelerde yer almaktadır. Öğrencilerimiz bu bilgileri okuyup bilmekle yükümlüdür.
6. Sınav sonucuma itiraz etmek istiyorum, ne yapmam gerekiyor?
- Öncelikle en kısa sürede dersin öğretim üyesi ile iletişime geçilmelidir.
YAZ STAJI
1. Yaz stajı hangi tarihlerde yapılır?
- Staj tarihleri Fakülte tarafından Fakülte internet sayfasında ilan edilmektedir. Staj bu tarihler aralığında yapılmalıdır.
2. Yaz stajlarımı aynı işyerinde ve arka arkaya yapabilir miyim?
- Staj I ve Staj II arka arkaya aynı yaz döneminde yapılabilir. Stajlar aynı işletmede yapılabilir. Ancak aynı işletmede farklı birimlerde yapılmalı ve her stajın sorumlu mühendisi farklı olmalıdır. Detaylı bilgi için Staj Komisyonu ile görüşülmelidir.
3. Yaz stajımı yurtdışında yapabilir miyim?
- Evet. Yaz stajları yurtdışında şartları sağlayan ve komisyon tarafından uygun görülen bir firmada yapılabilir.
YAZ OKULU
1. Yaz okulu başvuru süreci nasıl olmalı?
- Öğrenci Başka Üniversiteden Ders Alma Formunu doldurarak Muafiyet ve İntibak Komisyonuna başvuruda bulunmalıdır. Almak istediği dersler komisyon tarafından onaylandıktan sonra öğrenci yaz okulunda ders alabilir. Form eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Eksik bilgi bulunan başvurular değerlendirilmeyecektir.
2. Yaz okulu ve staj beraber yapılabilir mi?
- Yaz okulu ve staj tarihleri çakışıyorsa ikisi aynı anda yapılamaz.
3. Yaz okulunda hangi seçmeli dersleri alabilirim?
- Bölüm ders planında yer alan ilgili havuzdaki seçmeli derslerden biri ile intibak olabilecek bir ders alabilirsiniz. Dersin adından ziyade AKTS, kredi, ders içeriği gibi özelliklerinin uyumlu olması gerekmektedir. Bu nedenle ders belirlemeden önce bölüm MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU başkanı öğretim üyesi ile iletişime geçiniz.
4. Yaz okulunda aldığım bir dersi kaldığım iki derse saydırabilir miyim?
- Başarısız olunan her bir ders için farklı üniversiteden 1 ders alınmalıdır. Yaz okulunda alınan bir ders başarısız olunan iki ders yerine saydırılamaz. Detaylar için bölüm MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU başkanı öğretim üyesi ile iletişime geçiniz.
İŞYERİ EĞİTİMİ
1. İşyeri Eğitimi ve Uygulaması dersi güz döneminde alınabilir mi?
- Bu ders, ders planında Bahar döneminde yer almaktadır. Ancak güz döneminde dönem dışı ders olarak açılmaktadır. Bu dersi sadece İş Yeri Eğitimi ve İşyeri Uygulaması derslerini alma şartlarını sağlayan (İşyeri Eğitimi ve Uygulaması Usul ve Esasları / Üçüncü Bölüm / Madde 13 –(1) ) öğrenciler seçebilmektedir.
2. İşyeri Eğitimi hangi tarihler arasında yapılabilir?
- İşyeri eğitimi bir ders olup dönem içinde ders olduğu tarihlerde yapılmaktadır. Öğrenci derse gider gibi işyerine gitmelidir. İşyeri Eğitimi akademik takvimde eğtim-öğretimin başlamısı ile başlar ve bitmesi ile sona erer. Ara sınav haftası İşyeri Eğitimine gidilmez.
3. İşyeri Eğitimi hakkında detaylı bilgiye nereden ulaşabilirim?
- Bölüm internet sayfasında Öğrenci/Formlar menüsü altında ilgili form ve belgelere ulaşabilirsiniz.
4. Laboratuvar dersinden başarısız oldum. İşyeri eğitimi dersini alabilir miyim?
- Hayır. İşyeri eğitimi dersinin alınabilmesi öğrencinin devam zorunluluğu olan bir dersinin olmaması gerekmektedir. Öğrenci laboratuvar dersinden FF ile bile başarısız olmuş olsa derse devam zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle laboratuvar dersi ile birlikte işyeri eğitmi dersi beraber alınamaz.