Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2023

Gösterim: 2997

Genel Bilgiler

Elektrik Mühendisliği, elektriğin üretim ile başlayan yolculuğunda iletilmesi ve son olarak dağıtılması noktasında yer alan tüm bileşenler ile ilgilenen bir mühendislik alanıdır. Elektrik enerjisi üretim santrallerinin işletilmesi, iletim ve dağıtım süreçlerinde yer alan cihaz ve makinaların üretilmesi ile bunlarının bakımlarının yapılması Elektrik Mühendisliği alanına girmektedir. Rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, hidroelektrik enerji üretim tesislerinin kurulumu ve bu tesislerdeki üretim süreçleri ile Elektrik Mühendisleri ilgilenmektedir. Yine elektrik makinalarının tasarım ve üretimi ile güç elektroniği tabanlı sistemlerin tasarımı da Elektrik Mühendisliği alanına girmektedir.

Bölümümüzde temel mühendislik kavramlarının yanında elektrik, elektronik, güç elektroniği, güç sistemlerinin tasarımı ve analizi, yenilenebilir enerji kaynakları, elektrik makineleri ve elektromanyetik alanlar konularında eğitim-öğretim verilmektedir. Dört yıllık eğitim programını başarı ile tamamlayan öğrencilere Elektrik Mühendisi diploması verilir. Teorik dersler laboratuvar uygulamaları ile desteklenmektedir. Ayrıca 4. ve 6. yarıyıl sonundaki yaz döneminde toplam 2 adet zorunlu staj yapılmaktadır.  

Bölümümüzde 7+1 Eğitim Modeli uygulanmaktadır. Bu modelde öğrenciler 7 dönem süren teorik ve laboratuvar derslerinin ardından 8.dönem 70 işgünü boyunca sanayide staj yapmaktadırlar. Böylece iş başvurularında yer alan işyeri tecrübesini sağlamış olmaktadırlar. İşyeri eğitimi boyunca kendi gösteren öğrencilerimiz mezun olduklarında çalıştıkları işyerlerinde iş teklifi alabilmekte ve hızlı bir şekilde iş hayatına atılabilmektedirler.

Bölümümüzden mezun olan Elektrik Mühendisleri Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., ABB Grubu Şirketleri, ROKETSAN-Roket San. Ve Tic. A.Ş., HAVELSAN-Hava Elektronik San. Ve Tic. A.Ş., BEST-Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş., Mercedes Benz Türk A.Ş., Siemens A.Ş., VESTEL Elektronik gibi şirketlerde görev alabilmektedir.